Logo Nowak b.v.b.a. Vennekeslaan 9 - B 3665 As

Productinfo


Ons bedrijf bestaat sinds 1987 en wij staan vooral bekend om onze goede kwaliteit en mooie afwerking.

Wij gebruiken voor onze constructies hoogwaardig kwaliteitshout uit Zweden en Finland.

De constructies zijn hoofdzakelijk uit Noords Grenen ( rode den) gemaakt.

Voor tuinhout, blokhutten, carports enz. is dit Noord -Europees naaldhout zeer geschikt. Hoe noordelijker de boom groeit, vb Midden -en Noord -Zweden, Finland,.. des te fijner en harder wordt de kwaliteit van het grenen – en vurenhout.

Ook een goed bosbeheer beïnvloedt de kwaliteit positief. Dankzij een bij wet geregeld en een uitgekiende bosexploitatie zullen vuren en grenen altijd in voldoende mate voorradig zijn, zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin.

Door een verfijnd netwerk van normen en praktijkrichtlijnen kunnen met Zweeds en /of Fins vuren -en grenenhout zeer duurzame toepassingen gerealiseerd worden.

Met het oog op de gewenste levensduur speelt de natuurlijke duurzaamheid van hout en de weerstand tegen aantasten van schimmels en insecten een belangrijke rol. Soms is de duurzaamheid van hout onvoldoende en moet de natuur een handje geholpen worden.

Verduurzamen (of drukïmpregneren ) biedt dan een oplossing.
Het impregneren door middel van de vacuüm- en drukmethode heeft zijn nut bewezen. Doelmatig verduurzaamd vuren en grenen blijft zelfs onder extreme omstandigheden tientallen jaren in perfecte conditie. De kleur is zoutgroen en laat zich mooi integreren in de tuin.
Om het hout mooi en fris van kleur te houden is het echter aan te raden het hout regelmatig te onderhouden door het aanbrengen van een beits of olie.
Meerdere informatie over drukïmpregneren zie http://www.tanalith-e.com/
Copyright: Nowak b.v.b.a. - Website By CREJO